Budgetbeheer

Voor iedereen die het moeilijk vindt om maandelijks vaste lasten als huur, energiekosten en verzekeringen te betalen, biedt Budgetbeheer Brabant uitkomst. U hoeft niet meer bang te zijn voor de zoveelste rekening die op de mat valt. Als u kiest voor budgetbeheer, dan beheert Budgetbeheer Brabant voor korte of langere tijd uw inkomsten.  Al uw inkomsten worden op een aparte rekening gestort en vanaf deze rekening betaalt Budgetbeheer Brabant de rekeningen die maandelijks betaald moeten worden

Prioriteiten
Uitgaven hebben verschillende prioriteiten en voor veel mensen is dat erg moeilijk. Maar het is nu eenmaal een feit dat uw woning en gas, water, licht betaald moet worden, net als uw ziektekostenverzekering. Door middel van budgetbeheer voorkomt u dat u uit uw woning in bijvoorbeeld Schijndel, Boxtel of Sint Michielgestel gezet wordt. Budgetbeheer Brabant gaat er samen met u alles aan doen om dit te voorkomen en geven voorrang aan de betalingen van vaste lasten.

Boodschappengeld
Deelnemen aan budgetbeheer gebeurt altijd op vrijwillige basis tegen een standaardtarief. Natuurlijk hebt u ook geld nodig voor boodschappen en kleine uitgaven. Daarvoor krijgt u een wekelijks of maandelijks bedrag door Budgetbeheer Brabant op uw betaalrekening gestort. Door onze werkwijze, krijgt u steeds beter inzicht in uw eigen financiën en voorkomt u nieuwe schulden, of dat huidige schulden nog hoger oplopen. Wij vinden het belangrijk om samen met u naar de toekomst te kijken en er voor te waken dat u niet nog meer financiële problemen krijgt.

Contact opnemen
Voor de aanvraag van budgetbeheer moet u wel een vaste woon- of verblijfplaats hebben in het verzorgingsgebied van Budgetbeheer Brabant én een vast inkomen hebben. Woont u in Schijndel, Boxtel, Sint Michielgestel of een andere gemeente in Brabant? Neem dan gerust contact met ons op en wij vertellen u alles over de mogelijkheden van budgetbeheer.